Prírodné pamlsky a výživa pre psy a mačky                                                                                         

Prírodné doplnky (Křemelina, Pivovarské kvasnice, Bonbóny z ovčieho tuku s cesnakom)

17.05.2021

Prírodné doplnky (Křemelina, Pivovarské kvasnice, Bonbóny z ovčieho tuku s cesnakom)

Křemelina

Je to prírodná sypká hornina, ktorú tvoria schránky jednobunkových rias označuje sa taktiež ako diatomická hornina. Křemelina obsahuje skutočne veľké množstvo minerálnych látok a stopových prvkov (kremík, horčík, vápnik, meď, železo, draslík, ...).  Aj keď sa to nezdá, křemelina je veľmi tvrdá, takmer ako diamant (ten má na stupnici tvrdosti číslo 9 a křemelina 7) vďaka tomu dokáže dokonalo vyčistiť steny čriev od hlienu  a toxínov nachádzajúcich sa v črevách.

Vďaka svojej tvrdosti a  perfektným absorpčným vlastnostiam (porovnateľne ako aktívne uhlie) je výborná na očistu organizmu, pretože dokáže na seba naviazať škodlivé látky, nachádzajúce sa v čreve, vďaka tomu vyčistí črevo a podporí peristaltiku. Napomáha taktiež na zlepšenie kvality pokožky a srsti zvierat. Podporuje vytrvalosť a zvyšuje energiu, zvyšuje odolnosť organizmu.

 

Pivovarské kvasnice

Sušené pivovarské kvasnice sú vedľajším produktom, ktorý vzniká pri výrobe piva. Počas kvasenia, keď sa cukor mení na alkohol, sa v nádrži na pivo kvasnice veľmi rýchlo množia a postupne klesajú na dno, takto získané kvasnice sa následne vysušia.

Sú prírodným zdrojom látok, ktoré sú dôležité pre vstrebávanie a využívanie vápnika. Pivovarské kvasnice sú bohaté na aminokyseliny, stopové prvky, minerálne látky a vitamíny predovšetkým skupiny B. Konkrétne vitamín B15 (kyselina pangamová) dokonca podporuje zlepšenie a obnovu pečene.

Kvasnice môžeme pridávať do potravy psíkom každého veku, pomáhajú aj v prípade, že psík nie je vášnivý jedák, podporujú totižto chuť k jedlu. Pivovarské kvasnice podporujú regeneráciu organizmu, odporúča sa pridávať ich do krmiva psíkom, ktorý sú po operáciách, pri nedostatku vitamínov, pri únave, zlepšujú metabolizmus. Napomáhajú zlepšiť kvalitu pokožky a srsti zvierat.

 

Bonbóny z ovčieho tuku s cesnakom 

Bonbóny obsahujú 95 % ovčieho tuku, ktorý je bohatý na vitamíny hlavne A, D, E, K, je prospešný pre zdravý zrak, silné kosti a pohybový aparát. Taktiež priaznivo pôsobí na zažívanie a imunitu. Pravidelným podávaním zvyšujú obranyschopnosť organizmu a zlepšujú celkovú kondíciu psa.

Bonbóny s cesnakom zvyšujú odolnosť organizmu proti parazitom, napríklad blchám a kliešťom. Cesnak je známy aj vďaka svojím antibiotickým a protipliesňovým účinkom. Zlepšujú kvalitu pokožky a srsti.

Jarmila Martinková

#Natureca

#Adahy

Vytvorené systémom www.webareal.sk

ZDMzYWR