Prírodné pamlsky a výživa pre psy a mačky                                                                                         

Prírodné doplnky (Kelpa, Chrollera, Spirullina)

08.05.2021

Prírodné doplnky (Kelpa, Chrollera, Spirullina)

Kelpa – hnedá morská riasa

Výborný doplnok ako prevencia tvory zubného plaku a zubného kameňa na zuboch Vášho psíka. Pri pravidelnom užívaní podporuje využívanie všetkých zložiek z krmiva, zlepšuje a podporuje zdravie a výkonnosť jedinca.

Odstraňuje zubný povlak a zubný kameň

Znižuje zápach z tlamy

Zlepšuje kvalitu pokožky a srsti

Pôsobí preventívne proti infekciám

Zlepšuje pigmentáciu srsti a kože

Obsahuje až 70 minerálov a stopových prvkov

 

Pôsobením kelpy sa mení enzymatické zloženie slín, tie následné narušia zubný kameň a zubný povlak, ktorý po čase zmizne prípadne je možné ho odstrániť pomocou kefky.  Táto riasa obsahuje veľké množstvo minerálnych a stopových prvkov, železo aj jód, má výborné antioxidačné vlastnosti a tak tiež podporuje odolnosť imunitného systému.

 

Chlorella

Vďaka schopnosti viazať na seba ťažké kovy, ktoré sa nachádzajú v črevách, pečeni a obličkách dokáže výborne detoxikovať organizmus, podporuje peristaltiku čriev a posilňuje celkový imunitný systém.

Chlorella obsahuje vitamíny, ktoré sú dôležité pre krvotvorbu, hojenie a obnovu rán, podporujú funkciu nervového systému a dokonca aj stavbu DNA. Je bohatým zdrojom horčíka, draslíka a železa.

Odstraňuje zápach z papule a tiež z pokožky psa

Prevencia vzniku rôznych ochorené

Podporuje liečbu rôznych zdravotných problémov (vírusové infekcie, rakovina, problémy so srdcom)

Je antioxidant

Podporuje obranyschopnosť organizmu

Podporuje tráviaci trakt, mikrobiálnu rovnováhu

Podporuje funkčnosť čriev, obličiek, srdca, mozgu

Chlorella sa odporúča pridávať do krmiva aj psíkom, ktorý sa rýchlo unavia. Nakoľko sa vyskytuje v sladkej vode, neobsahuje vysoké množstvo jódu a teda je vhodná ako doplnok stravy aj pre psy, ktoré trpia problémami so štítnou žľazou.

Spirulina

Spirullina nie je riasa ale je to sinica, už Aztékovia poznali jej blahodárne účinky a podávali ju k jedlu. Dopyt po tejto sinici je tak vysoký, že sa začala plánovane pestovať. 

Spirullina obsahuje množstvo vitamínov (C, A, D, E, B1, B2, B3, B6 a B9) a až 80 % spirulliny tvoria bielkoviny. Obsahuje 8 z 10 esenciálnych aminokyselín, stopové prvky, bunkové soli, enzýmy, chlorofyl, rastlinné živiny a enzýmy.

Vďaka veľkému množstvu vitamínov a minerálov, ktoré obsahuje, podporuje celkovú vitalitu,podporuje obrannyschopnosť organizmu, priaznivo pomáha organizmu v boji s voľnými radikálmi.

Všetky zelené potraviny sú medzi sebou kombinovateľné, to znamená, že môžete vyššie spomenuté doplnky stravy kľudne kombinovať a svojmu psíkovi bez problémov podávať.

Jarmila Martinková

#Natureca

#Adahy

Vytvorené systémom www.webareal.sk

NTMzYzI