Prírodné pamlsky a výživa pre psy a mačky                                                                                         

Prírodná lekárnička pre psíka a mačičku (1. časť)

16.12.2020

Prírodná lekárnička pre psíka a mačičku (1. časť)

To, že existuje na trhu mnoho prírodných pamlskov pre psíky viete. Naša firma je ich dôkazom.  Ale vedeli ste, že trh ponúka už aj množstvo prírodných prípravkov na rôzne zdravotné problémy, prípadne ako prevencia predchádzania niektorým ochoreniam ?  V tomto článku Vám predstavím pár produktov od firmy ECOPETS, ktorá ponúka prírodné produkty na starostlivosť o zvieratá.

 

Odčervenie a trávenie pre psíky a mačičky

V tejto kategórii sa nachádza širšie zastúpenie produktov. Ja Vám predstavím jeden, ktorý sme mali možnosť s Lokim otestovať a tým je Křemelina.

Křemelina je prírodné odčervenie, ktoré podporí trávenie (zaisťuje pravidelnú stolicu, pomáha proti zápche, čistí črevá od hlienu) a dodáva zvieratám energiu. Okrem toho odstráni z tela zvierat škodlivé látky (ťažké kovy, nežiaduce baktérie, endotoxíny), zlepšuje stav kože (pôsobí proti vyrážkam, ekzémom, bradaviciam), zmierňuje bolesti kĺbov a znižuje vysoký krvný tlak.

Čistá křemelina znižuje zlý cholesterol, tlmí kašeľ, tonizuje horné dýchacie cesty, podporuje lepší rast srsti a posilňuje celkovú imunitu.

Starostlivosť o pohybový aparát psa

Z tejto kategórie by som Vám rada predstavila Epsomskú soľ.  Používať ju sa odporúča pri psíkoch, ktoré majú problémy s pohybom. Soľ sa ale nekonzumuje, ale pridáva sa do kúpeľa, preto je vhodné ju využívať pri magnetoterapii a hydroterapii, ktoré sa uskutočňujú v bazénoch. Ak nechodíte so psíkom na terapie a chcete soľ využiť doma, stačí pridať cca 100 -200 g soli do vane a psíka vo vani nechať aspoň 10 minút. Samozrejme nie samého, ale môžete s ním vo vani cvičiť.  Táto soľ sa taktiež môže použiť v prípade, že sa psík niečím otrávil (rozpustíte 1 čajovú lyžičku soli v pohári z vodou a pomocou striekačky streknete do papuľky psíka).

 

Starostlivosť o srsť psov a mačiek

Ecopets balzam na srsť – okrem toho, že sa tento konopný balzam stará o kvalitu pokožky a srsti, pôsobí aj proti parazitom, zmierňuje začervenanie a aj svrbenie kože. Zložený je z mnohých kvalitných olejov a to konopný (ukľudňuje pokožku, podporuje zdravý rast aj vzhľad srsti,

 regeneruje drobné poranenia), pupalkový olej (blahodárne pôsobí na pazúriky a srsť, zabraňuje vypadávaniu srsti), mandľový olej (zlepšuje kvalitu pazúrikov, srsti aj kože),  a ľanový olej. Kombinácia esenciálnych olejov z levandule, eukalyptu a tea tree oleja pôsobia protizápalovo, majú repelentný účinok, odpudzujú blchy, komáre

 a iný dotieravý hmyz.  Balzam sa používa tak, že pár kvapiek kvapnete do uteráka, ktorým následne poutierate svojho zvieracieho miláčika, prípadne ho vtriete do jeho vlhkej srsti. 

Antiparazitárne prípravky pre psíky a mačičky

Proti parazitom firma Ecopets ponúka sérum, ktorého zloženie je čisto prírodné (tea tree, levanduľa, rozmarýn),  bezpečné a nedráždi pokožku (na rozdiel od chemických obojkov).  Sérum spoľahlivo odpudzuje hmyz aj kliešte pretože má vysoký obsah antiseptických esenciálnych 

olejov, má silnú levanduľovú vôňu. Používať ho môžete už od šteňacieho veku.

Starostlivosť o labky a ňufáčiky

Ak sa Vášmi psíkovi či mačičke pravidelne opakujú problémy so zapálenými uškami či medziprstím, ktoré spôsobujú baktérie, kvasinky či dokonca svrab alebo roztoč odporúčam siahnuť po tomto prípravku - Bajazin - neobsahuje antibiotika, umelé farbivá ani silikóny, nespôsobuje zdravotné problémy ani pri pravidelnom užívaní. Ľahko sa používa a úľava prichádza už po 24 hodinách. Bajazin výrazne mierni alebo odstraňuje svrbenie a zápach uší, začervenanie, upravuje zryšavenie srsti, odstraňuje výrazné svrbenie v medziprstí.

Jarmila Martinková

#Natureca

#Adahy

Vytvorené systémom www.webareal.sk

ZjI4MzRhN