Prírodné pamlsky a výživa pre psy a mačky                                                                                         

Poslušnosť s Lokúšikom - sadni, ľahni (pokračovanie)

23.03.2020

Poslušnosť s Lokúšikom - sadni, ľahni (pokračovanie)

Dnes sme si pre Vás pripravili ďalšie ukážkové video, ako pokračovať v tréningu a ako naučiť svojho psíka povely sadni a ľahni.

Nezabudnite si pred tréningom pripraviť chutné pamlsky (napríklad sušené mäsko - kocky či plátky).  Ja som Lokiho odmeňovala jeho granulkami nakoľko sme cvičili v čase jeho večere. Ideálne je, aby ste cvičili na nešmykľavom povrchu, my nie sme doma už nejaký ten čas a ešte nám nedorazila podložka na cvičenie. Preto sme točili na podlahe.

Všetky informácie ako postupovať sa dozviete vo videu aj s názornou ukážkov, myslite na to, že Loki už dané cviky vie, preto to vyzerá vcelku jednoducho. Každý havko je iný a preto mu môže učenie určitej veci trvať dlhšie. Nezabudnite na to myslieť pri tréningu a vedte ho naozaj pozitívne, aj ak sa psíkovi nebude dariť. 

                                         

Pri učení je veľmi dôležité myslieť na to, aby ste psíkovi hovorili "povel" (sadni/ľahni) až PO TOM čo psík danú vec vykoná (rukou s pamlskom psíka navediete do pozície napr. ľahni a až keď psík leží poviete "ľahni" a dáte psíkovi pamlsok), tak ako je to na videu. V tejto fáze sa ešte len učí, a preto je dôležité vysloviť to, až po tom, čo už je psík v správnej pozícií. Až keď budete presvedčený, že psík danému povelu rozumie, dáte povel na začiatok a odmeníe psíka až po tom, čo daný cvik vykoná. Snáď som Vám to napísala zrozumiteľne. Tak veľa šťastia pri učení :-)

                                           

Jarmila Martinková

#Adahy

#Natureca

Vytvorené systémom www.webareal.sk

YzE2ZWIyM