Prírodné pamlsky a výživa pre psy a mačky                                                                                         

Poslušnosť s Lokúšikom - sadni, ľahni

21.03.2020

Poslušnosť s Lokúšikom - sadni, ľahni

Milí moji naturekáči :-)

Rozhodla som sa, že pre Vás budem robiť videá s návodmi, ako môžete doma cvičiť svojich psíkov. 

Sú to postupy a návody, ako som postupovala ja s Lokim, začali sme trénovať už od šteniatka, mnoho vecí, ktoré Vám sem budem dávať, Loki už dávno ovláda, preto sa môže zdať, že mu to ide jednoducho, a keď to budete skúšať Vy, možno to tak ľahko nepôjde. Nič si z toho nerobte, každý psík je iný, a každý jeden sa bude konkrétnu vec učiť rôzne dlho, ale určite sa ju naučí, hlavne sa nevzdávajte.

Pred tým než začnete cvičiť, musíte si pripraviť dostatočné množstvo chutných pamlskov, ja používam sušené mäso kocky alebo plátky (vždy si to ešte nakrájam alebo natrhám na menšie kúsky, aby sme mohli cvičiť čo najviac) alebo ak cvičíme už večer, tak odmeňujem Lokiho granulkami. Veľmi dôležitá je pozitívna nálada, určite necvičte ak ste nervózny alebo podráždený, psík veľmi vníma našu náladu a nemusel by mať z predvedených cvikov takú radosť. A veľmi dôležitá vec je, aby ste so psíkom cvičili na nešmykľavom povrchu. Ak cvičíte doma tak na koberci, prípadne ak nemáte doma žiadny koberec, dajú sa zohnať rôzne tréningové podložky.

 Ako prvé si povieme niečo o základných polohách „sadni a ľahni“ (video návod pod textom)

Ak to psík ešte poriadne nevie, a berieme teraz do úvahy že nie, tak začíname najprv tzv. navádzaním. Do dlane si vezmeme niekoľko pamlskov, psíkovi ukážeme že máme mňamky v dlani, a následne je to veľmi jednoduché. Psíkov noštek a pamlsok vo Vašej ruke sú ako magnetky. Rukou s pamlskom psíka navedieme do sedu alebo ľahu. Za každý úspech (keď psík zaujme pozíciu, ktorú sme chceli) ho odmeníme. Nepoužívame zatiaľ slovné povely, môžeme ho chváliť a povzbudzovať, až keď psík zvládne navádzanie za pamlskom a budete mať pocit, že mu to ide skvele, môžete pridať slovný povel.  To si ukážeme v ďalšom diely :-)  Zatiaľ natrénujte toto navádzanie, (je veľmi dôležité, aby ste rukou fungovali presne tak ako ja na videu) držíme labky.

                                                       

(so psíkom treba cvičiť na nešmykľavom povrchu alebo podložke, nakoľko som Vám chcela spraiť návod, s Lokim sme ho spravili aj takto, ale cvičte naozaj na nešmykľavom mäkkom povrchu) 

Jarmila Martinková

#Natureca

#Adahy

 

 

Vytvorené systémom www.webareal.sk

YjUxZTU