Prírodné pamlsky a výživa pre psy a mačky                                                                                         

Pamlsky - aké si vybrať ?

12.02.2020

Pamlsky - aké si vybrať ?

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, akými pamlskami odmeňujete svojho psíka ? Prečítali ste si ich zloženie ? Alebo ste si kúpili len tak nejaké v obchode podľa názvu ?

Rovnako, ako Vám záleží na výbere vhodného krmiva, netreba podceniť ani kvalitu a výber vhodných pamlskov. O to viac, ak so psíkom pravidelne trénujete a pamlsky dostáva pomerne často.

Natureca pamlsky sú čisto prírodné pamlsky, bez umelých konzervantov, farbív a pridaných vôní. Sú vyrábané v Holandsku a výlučne zo zvierat chovaných vo voľných chovoch.  A  sušené mäso je 100 % sušené mäso plné prírodnej chuti. A vedeli ste že sú vhodné aj pre mačičky ? (všetky produkty, ktoré majú na obale nakreslenú mačku)

Ak hľadáte pamlsky vhodné na tréning a rýchle odmeňovanie, odporúčam siahnuť po mäsových kockách. Sú pomerne malé a v prípade potreby sa dajú nakrájať na ešte menšie kúsky. Alebo mäsových plátkoch, tie sa dajú ľahko natrhať na kúsky aké potrebujete. Ak je Váš psík milovník rýb, zaiste ho potešia sušené šproty.

Ak hľadáte pamlsky, ktoré majú psíka zabaviť na dlhší čas, môžete si vybrať z naozaj širokej ponuky sušených produktov – bravčové uši, králičie uši, hovädzie kopýtko plnené ovčím tukom, sušenú prírodnú kosť (teľacia) a mnoho iného.

Aj keď sú Natureca pamlsky naozaj kvalitné a veľmi chutné, treba ich psíkovi podávať v rozumnom množstve.  To platí aj pri psíkoch malého vzrastu, samozrejme, čivave nedáme celé hovädzie ucho (aj keď by ho zaiste celé spapala) treba jej uško dať po častiach, aby jej veľmi nezaťažilo bruško.

Pre psíky s citlivým zažívaním sú vhodné ľahko stráviteľné pamlsky ako napríklad jahňacie tyčinky či hrtany, taktiež pamlsky z bažanta či husy.

Na čistenie zubov odporúčame  sušené držky, králičie uši,  prírodné sušené kosti. Psíky menších plemien si zaiste pochutnajú na bravčových črievkach.

Ak je Váš psík trošička obéznejší, môžete ho potešiť kuracími krkmi alebo sušenými pľúcami, ktoré sú vhodné pre psíky s tendenciou rýchlo priberať.

Autor: Jarmila Martinková

#Natureca

#Adahy 

Vytvorené systémom www.webareal.sk

ZTA1Yj