Prírodné pamlsky a výživa pre psy a mačky                                                                                         

Náhubok pre psa - čo by ste mali vedieť

18.09.2020

Náhubok pre psa  - čo by ste mali vedieť

Viete ako vybrať ten správny náhubok pre psa ?

A viete, že je to naozaj veľmi dôležité, nájsť taký, ktorý Vášmu psíkovi bude skutočne sedieť ??

V opačnom prípade mu môžete spôsobiť naozaj nepríjemnosti a dokonca si ho môžete aj „uvariť“.

Obchody ponúkajú naozaj rôzne náhubky:

Plastové – príjemný materiál, niektoré náhubky z tohto materiálu sa vyrábajú aj ergonomicky tvarované – psíkom dobre sedia a zvyčajne si ich psík nevie sám zložiť.

Kovové – asi najčastejšie používané náhubky, sú skutočne pevné a vzdušné. Podľa mňa ich jedinou nevýhodu je, že ak s takýmto náhubkom do Vás náhodou psík z nejakého dôvodu nabúra, nemusí to byť pre Vás príjemné a môže Vám tak zanechať aj nepeknú modrinu.

Nylónové – „náhubky“ z tohto materiálu v žiadnom prípade neodporúčam na bežné nosenie, ani na cestovanie v hromadnej doprave, nakoľko v takomto náhubku pes nedokáže otvoriť ústa a už vôbec nie vyplaziť jazyk a teda sa nedokáže ochladzovať. Môžete si takto svojho psa aj zabiť. Tieto náhubky odporúčam používať iba vo veterinárnej ambulancii, keď potrebuje veterinár ošetriť psíka a ten nespolupracuje a hrozí že niekoho pohryzie, vtedy je tento náhubok najlepšia možnosť nakoľko napríklad kovovým náhubkom by Vám psík mohol ublížiť.

Okrem toho, že sú náhubky z rôzneho materiálu, samozrejme majú aj rôzne veľkosti, tie sa rozlišujú buď číslami alebo sú rozdelené podľa plemien či dokonca pohlavia.

 

Či už vyberáte náhubok na dlhodobé nosenie alebo iba na chvíľu (cesta hromadnou dopravou) mali by ste vybrať taký, aby psíkovi skutočne dobre sedel. Dôvodom je, že psíky nemajú potné žľazy, ochladzujú sa tak, že majú naširoko otvorené ústa a vyplazený jazyk a to je potrebné zohľadniť pri výbere správneho náhubku.

 

Psovi náhubok sedí ak:

- dokáže v ňom naširoko otvoriť ústa a vyplaziť jazyk
- dokáže sa cezeň napiť z misky s vodou
- nesmie psa nikde tlačiť (treba skontrolovať ako sedí pri očiach a na lícnych kostiach)
-nie je príliš dlhý ale ani krátky (keby je prikrátky, tlačil by psíka na očiach a môže mu ich poraniť) 

      

Aby ste sa uistili, že Vami vybraný náhubok bude tomu Vášmu štvornohému priateľovi sedieť čo najlepšie, odporúčam navštíviť aj so psíkom kamennú predajňu a tam si náhubky vyskúšať a kúpiť ten, čo bude spĺňať vyššie spomenuté odporúčania.

Žiadny náhubok,  v tomto článku, ktorý ma Loki na sebe mu nesedí! Fotky sú len ilustračné a majú Vám ukázať ako to nemá vyzerať. 

Jarmila Martinková 
#Natureca
#Adahy

 

 

Vytvorené systémom www.webareal.sk

YzYxZTVm