Prírodné pamlsky a výživa pre psy a mačky                                                                                         

Čo zvážiť, pred príchodom štvornohého člena domácnosti

29.01.2020

Čo zvážiť, pred príchodom štvornohého člena domácnosti

 Pred tým, než sa rozhodnete, že si domov priveziete psíka, mali by ste poriadne zvážiť zopár veľmi   dôležitých vecí:       

Či máte dostatok voľného času, ktorý psíkovi venujete, hlavne v šteňacom veku, treba psíkovi venovať naozaj veľa pozornosti, pretože ako sa hovorí „čo sa za mladi naučíš..“ u psíkov platí naozaj 100 percentne.

So psíkom treba chodiť pravidelne na prechádzky, so šteniatkom naozaj každé 2 hodiny (po každej aktivite čo vykoná – spánok, hranie, papanie, ...) .Čiže, kým máte doma šteniatko, je to naozaj náročné a treba na to myslieť.

Psíka treba vychovávať a cvičiť (pokiaľ teda nechcete mať doma nevychovaného psa).

Kvalitná strava niečo stojí.

Veterinár tiež.

Aj keď sa budete snažiť akokoľvek, v byte budú všade psie chlpy, na nábytku, na oblečení, v jedle, ktoré práve vytiahnete z chladničky. Jednoducho chlpy budú naozaj všade aj tam, kde by ste ich nečakali.

Psíka nekupujte ako hračku pre deti, im to aj tak dlho nevydrží a v konečnom dôsledku sa budete o psíka starať Vy (mama/otec)

Taktiež ho v žiadnom prípade nekupujte niekomu ako darček (vianočný, narodeninový) pokiaľ ste sa s danou osobou na tom nedohodli. Nie vždy, keď niekto hovorí, že by chcel psíka, ho naozaj chce ...Takéto psíky potom často končia vyhodené, v tom lepšom prípade sú v útulku.

Zvážte aký psík sa k Vám hodí, malý/veľký, aktívny či leňoch.

Psíka si kúpte buď od skúseného chovateľa z chovateľskej stanice alebo si adoptujte psíka z útulku. Záleží to od toho, či máte záujem o konkrétne plemeno alebo len hľadáte nejakého psíka, napríklad podľa veľkosti a na plemene Vám nezáleží, prípadne Vás žiadne konkrétne neoslovilo.

V žiadnom prípade neodporúčam kupovať psíky z inzerátov na inzertných portáloch (samozrejme pokiaľ sa nejedná o registrovanú chovateľskú stanicu) nakoľko sa mnoho krát jedná o množiteľov.

Ak ste sa poriadne zamysleli nad každou odrážkou v texte vyššie, a stále ste presvedčený, že psíka mať chcete, môžete začať vyberať a hľadať toho vhodného pre Vás. 

Autor: Jarmila Martinková

#Natureca

#Adahy 

Vytvorené systémom www.webareal.sk

ZWYxNzlh