Prírodné pamlsky a výživa pre psy a mačky                                                                                         

Cesnak pre psa - áno či nie ?

12.05.2020

Cesnak pre psa - áno či nie ?

História cesnaku

Cesnak je jedna z najstarších bylín, ktorá bola pestovaná po celom svete nie len pre svoje kulinárske vlastnosti, ale aj pre svoje liečebné účinky. Využívali ho v Egypte, Číne aj Babylone už pred 4 000 rokmi. Z vymenovaných krajín sa rozšíril do celého sveta. Už  starí Rimania a Gréci, cesnak využívali na lekárske účely. Množstvo ich skúseností sa využíva do dnes v humánnej aj veterinárnej sfére.

V mnohých zdrojch sa dočítate, že by ste svojmu psovi cesnak dávať nemali, pretože mu tým môžete vážne poškodiť zdravie. Áno, nemalo by sa to s cesnakom prehánať, ale pokiaľ si dáte pozor, koľko censaku svojmu psíkovi doprajete, je to vynikajúci zdroj mohých, zdraviu prospešných látok.  Pridávaním malého množstva cesnaku do stravy Vášho psa mu nielen že neuškodíte, ale zlepšíte mnoho funkcií jeho organizmu.

Pozitívne vlastnosti cesnaku na psí organizmus:

  • Pôsobí proti črevným parazitom
  • Zlepšuje črevnú peristaltiku
  • Zabraňuje rozvoju nežiaducich mikroorganizmov v čreve
  • Redukuje tuky a cholesterol v krvi a tak isto značne redukuje cukor v krvi
  • Pozitívne ovplyvňuje príjem krmiva, nakoľko stimuluje bunky sliznice čriev a žalúdku
  • Má antibakteriálne účinky
  • Pôsobí antimykoticky na kvasinky a plesne
  • Podporuje vitalitu u starších psíkov a zlepšuje ich celkový zdravotný stav
  • Zmierňuje príznaky falošnej gravidity u súk a výrazne skracuje jej dĺžku
  • Pomáha organizmu bojovať proti infekčným ochoreniam, hlavne pri ochoreniach horných dýchacích ciest (hlavne proti kašľu)

 

Vedeli ste že cesnakový extrakt sa využíva aj ako súčasť veterinárnych prípravkov ? Zvyčajne sú tieto prípravky používané pre zlepšenie kondície psíka, obranyschopnosti organizmu čiže k podpore imunitného systému.

 

Nakoľko je cesnak tak výborný zdroj mnohých zdraviu prospešných látok a má na psí organizmus množstvo pozitívnych účinkov, rozhodli sme sa ho zakomponovať aj do našich produktov. Mnohí iste poznáte naše Bonbóny z ovčieho tuku s cesnakom (okrem toho máme aj bonbóny s morskou riasou či s lososom), ktoré sú okrem vyššie spomenutých pozitív, výborné aj v boji proti parazitom a kliešťom. 

Ovčí tuk,  je bohatý na vitamíny A, D, E a K, podporuje zrak, pevnosť kostí a pohybový aparát. Takže tieto bonbóny sú nazoaj výborný pamlsok plný zdraviu prospešných látok, ktoré podporujú celkovú odolnosť organizmu psa.

Zdroj: Pes přítel člověka 7/97 

Jarmila Martinková
#Natureca
#Adahy

Vytvorené systémom www.webareal.sk

MmRjYmQw