Prírodné pamlsky a výživa pre psy a mačky                                                                                         

Ako zabaviť psa, aby sa doma nenudil

09.04.2020

Ako zabaviť psa, aby sa doma nenudil

Všetci by sme mali v týchto dňoch sedieť doma. Ale čo s našími štvornohými miláčikmi? S nimi predsa treba nejak tráviť čas, aby sa unavili, zabavili. Sú zrušené všetky skupinové športové aktivity, všetky preteky, výstavy. Mnoho páničkov a ich psíkov nevedia čo od radosti z toľkého voľného času so psíkmi robiť. Poradím Vám :-)

V prvom rade, je potrebné si uvedomiť, že so psíkmi von chodiť napriek obmedzeniam môžeme. Tí čo bývajú v panelákoch a na sídliskách, by ale pri venčení mali myslieť na to, že by sa mali vyhýbať iným ľuďom a taktiež aj druhým psíkom. Nemali by ste dovoliť svojim psom, aby sa navzájom oňuchávali alebo nebodaj hrali s inými psami. Na sídlisku odporúčam naozaj stráviť von čas len nevyhnutný na to, aby psík vykonal potrebu a šup domov.

Ak chcete psíka vybehať, alebo ak chcete stráviť na čerstvom vzduchu viac času, mali by ste psíka naložiť do auta a odviezť sa na odľahlé miesto do prírody. Avšak POZOR!! Treba psíka odviezť na miesto, kde je predpoklad, že nestretnete iných ľudí, to znamená, že nepôjdete na prechádzku na obľúbené turistické miesta, ale kľudne sa jednoducho odvezete niekam, kde ste ešte neboli, alebo kde neviete čo je, jednoducho, najideálnejšie je, nájsť si miesto, kde nebude nikto iný, len Vy (prípade Vaša rodina) a Váš psík.

Ak nemáte možnosť prechádzky v prírode a neviete ako inak zabaviť a unaviť psíka. Čítajte ďalej.

Okrem fyzickej únavy (prechádzka, behanie, aportovanie, a iné...) existuje aj takzvaná únava psychická. Obe varianty dokážu psíka spolahlivo unaviť a vybiť mu baterky. Ako ale psíka psychicky unaviť ? 

- rôzne cvičenia a hry so psom - precvičujte so svojím psíkom už naučené povely a triky, prípadne ho naučte novým veciam. Na internete momentálne prebiehajú rôzne výzvy, čo naučiť svojho psíka za určitý čas. Prípade môžete navštíviť našu FB stránku (Amazing Loki - Australian cattle dog), https://www.facebook.com/australianadahy/ kde uverejňujeme rôzne triky s Lokim, ktoré vieme a môžete skúšať naučiť aj tie. Niektoré si postupne uverejníme aj tu v blogu aj s postupom ako daný trik učiť.

- hersenwerk - jedná sa o hlavolamy, ktoré psík hlavne pomocou svojho čuchu musí vyriešiť a dostať sa tak k chutnej odmene (pamlsky, granulky) Je to perfektný spôsob ako psíka naozaj zaujímavým spôsobom zabaviť a spokojne unaviť. Ono sa to naozaj nezdá, ale intenzívne čuchanie je pre psíka veľmi vyčerpávajúca činnosť. Môžete na to použiť voňavé pamlsky, ideálne sú sušené kocky vďaka svojej veľkosti (alebo psíkove granulky, ktoré bežne papá). Tieto mňamky môžete skryť napríklad do uteráka či utierky, tú zrolovať, a psík si bude pamlsky postupne hľadať a vyberať. Prípadne si môžete vziať krabicu, do nej natrhať kusy starých novín a do toho vyspite pamlsky a nechajte psíka aby si ich ponachádzal. 

- hladanie pamlskov - poskrývajte psíkovi po byte na rôzne, pre neho dostupné miesta pamlsky  a nechajte ho, aby si ich sám postupne našiel (možno to bude chvíľu trvať, ale určite sa mu to podarí)

- veľké žuvacie pamlsky - ak práve nemáte náladu, vymýšlať svojmu psíkovi hry, alebo cvičiť s ním, určite ho poteší a na dlhú chvíľu zabaví, ak mu ponúknete ktorýkoľvek z našich žuvacích pamlskov (klik tu - prírodná sušená telacia kosť, králičie uši, sušené ryby, ...) Treba vyeraž podľa veľkosti psíka, hlavne pri malých psíkoch treba dať pozor na veľkosť žuvacích pamlskov.

Jarmila Martinková

#Natureca

#Adahy

Vytvorené systémom www.webareal.sk

MmZlN